Balkonger

Skrevet av Rune Berge - 1 juni 2020 - 12:29  -  Sist oppdatert 23 august 2021 - 10:21

Det er viktig at du setter deg inn i de husordensreglene som gjelder for balkongen. Nedenfor følger et utvalg viktige punkter om balkongen din:

Ikke gjør endringer av balkongen uten lov

Balkongen din er del av byggets fasade. Du har ikke lov til å endre farge på vegger eller sette inn andre vinduer og dører enn de som er godkjent av styret.

Dersom du ønsker å male den hvite eller brune veggen må du benytte riktig fargekode og maling.
Oversikt over fargekodene for balkonger:

  • Vegg brun: S8010-Y10R (balkongdør og vindu har samme farge) *)
  • Vegg hvit: S0502-Y *)
  • Himling: S0502-Y *)
  • Gulv: NCS 2502 – Y (Epoxymaling “Gjøco»)

*) Maling beregnet for utendørs bruk, halvblank for vegger og matt/silkematt for himling. Merke/type er underordnet; Butinox, Trebitt, Jotun e.l.

Kontakt vaktmester ved spørsmål.

Rømningsluken

Det skal til enhver tid være mulig for beboere å bruke rømningsluken som går via balkongene i høyblokkene. Hvis du sperrer for åpning av brannluken kan du i verste fall blokkere rømningsveien for dine naboer.

Avløp

Avløpet på balkongen din er dimensjonert for regn- og smeltevann. Ikke hell store mengder vann til vasking eller vanning rett i sluket. Vi setter pris på at du holder balkongen din ren, men unngå å helle vann på gulvet.

Innglassing

Du kan glasse inn balkongen din hvis du bor i en av høyblokkene og bruker Lumon Norge AS som leverandør. Du må søke om godkjenning fra styret før du glasser inn balkongen din.

Opplever du problemer eller trenger service på balkonginnglassingen? Da må du ta kontakt med Lumon Norge for å få hjelp.

Dersom du har innglasset balkong er det ikke lov å installere oppvarming på balkongen, hverken i form av varmeovner, varmekabler eller lignende. Dersom du varmer opp luften slik at den blir varmere enn ute, forårsaker dette kondens på vegger og tak som fører til fuktskade. Du kan holdes økonomisk ansvarlig hvis du forårsaker skade på bygget.

Borettslaget la frem en plan for fremtidig vedlikehold på en ekstraordinær generalforsamling i 2018. Rehabilitering av fasader og balkonger inngår i denne langtidsplanen. Vi gjør det derfor oppmerksom på at innglassing av balkonger kan komme i konflikt med fremtidig rehabilitering av fasadene.

Solskjerming

På balkongen skal det kun benyttes utvendig solskjerming fra Lady, slik at alle balkonger i borettslaget er like. Vi har en avtale med Lady persienner om rabatt for beboere i Enerhaugen borettslag. Du kan bestille utvendig solskjerming for balkongen på www.lady.no.

Vi har avtale med Lumon Norge AS om levering av innvendig solskjerming (solgardiner). Også med Lumon har vi en rabattavtale for våre beboere. Innvendig solskjeming for balkongen kan bestilles: magnus.fischer@lumon.com eller www.lumon.no.

Grilling

På grunn av hensynet til brannvern er det ikke tillatt med kullgrill på balkongene i borettslaget, men vi ber deg også ta forholdsregler ved bruk av elektrisk eller gassgrill. Vær varsom ved grilling på balkongen din da det kan være plagsomt for naboen din som får sjenerende matlukt og stekeos sigende inn på sitt soverom.

Hva med å heller benytte en av de flotte fellesgrillene?

Støy

Husk at husordensreglene også gjelder på balkongen. Det er svært lytt fra balkong til foranliggende blokk. Vis derfor hensyn og ta ansvar for dine gjester når du oppholder seg på balkongen.

Røyking

Bruk askebeger når du røyker. Slå aldri av asken utenfor rekkverket; den faller som oftest ned på balkongen til naboen under deg. Sigarettrøyk kan være til sjenanse ved innsig hos naboer, så vis hensyn og forståelse.

Dersom du har skyvedør

Døren er stor og tung og lyden forplanter seg lett til andre deler av bygget. Det er derfor fint om du skyver døren forsiktig frem og tilbake og unngår slamring.

Bli varslet om nye innlegg. Vi sender ut en e-post hver mandag. Det er gratis og du kan melde deg av når som helst.