Ordinær generalforsamling gjennomføres digitalt

Skrevet av Rune Berge - 30 mars 2020 - 21:42  -  Sist oppdatert 30 mars 2020 - 21:46

Styret i Enerhaugen Borettslag har vedtatt å avholde en digital generalforsamling for å redusere risiko for ytterligere smitte av koronavirus. OBOS oppfordrer alle boligselskap om å gjennomføre generalforsamlingen digitalt, men ber samtidig styret begrense omfanget til lovpålagte saker; godkjenning av årsregnskap og årsrapport, valg av tillitsvalgte og honorar til tillitsvalgte. Andre saker (innkommende forslag og andre forslag fra styret) foreslås utsatt til senere møter.

Regjeringen har også nylig foreslått en forskrift som gir midlertidig unntak fra det lovbestemte kravet om fysisk oppmøte på generalforsamlingen. Forskriften vil gi midlertidig adgang til å signere møteprotokoller elektronisk, og at borettslag kan kommunisere elektronisk med andelseierne.

Den digitale generalforsamlingen i Enerhaugen Borettslag åpner 28. april og vil være tilgjengelig i åtte dager før den avsluttes. Andelseiere som har registrert mobilnummer og e-postadresse hos OBOS vil få en elektronisk invitasjon til å delta. Innkalling med årsregnskap, beretning og innstilling fra valgkomiteen vil bli tilgjengelig digitalt. Det vil også bli trykket opp en papirversjon som deles ut til beboerne. Andelseiere som ikke har anledning til å benytte elektroniske hjelpemidler kan levere inn manuell stemmeseddel til styret innen en gitt frist.

Dersom du ikke allerede har registrert eller trenger å oppdatere mobilnummer og e-postadresse hos OBOS oppfordrer vi deg til å gjøre det snarest mulig slik at alt ligger klart når vi åpner møtet. Logg deg inn på «min side» på Obos.no for å sjekke hvilke opplysninger vi har registrert på deg. Det er også mulig å få hjelp til å oppdatere opplysningene ved å ringe eller sende en e-post til vår rådgiver hos OBOS, Line Hovland. Kontaktinformasjon til Line Hovland finner du her.

Bli varslet om nye innlegg. Vi sender ut en e-post hver mandag. Det er gratis og du kan melde deg av når som helst.