Fellesvaskeri

Det er fellesvaskeri i Enerhauggata 3, 5 og 7, samt i Smedgata 34. Beboerne i Enerhauggata 1 bruker vaskekjelleren i Enerhauggata 3 og beboerne i Smedgata 32 benytter seg av fasilitetene i Smedgata 34. I vaskekjellerne er det vaskemaskiner, tørketromler og sentrifuge.

  • Prisen for vaskemaskinene er 15 kroner per vask
  • Prisen for tørketrommel er 15 kroner per 60 minutter
  • Bruk av sentrifuge er gratis

NYHET 2019: Alle vaskeriene har fått nytt reservering- og betalingssystem. Det nye systemet heter SmartLaundry og du kan lese mer informasjon om det lengre ned i denne artikkelen.

Åpningstider vaskerier

Du kan bruke vaskeriene i disse tidene:

  • Mandag – søndag klokken 07:00 – 23:00
  • Vaske- og tørkeperiode er på to timer per maskin (120 minutter)

Vaskeriregler alle må følge

Vi har satt noen regler for bruk av maskinene i fellesvaskeriene våre. Dersom du følger disse enkle reglene bidrar du til å minimere skader på utstyr og at det blir en hyggelig opplevelse for neste person som overtar maskinene.

Det er ikke tillatt å vaske mopper, gulvtepper og lignende (disse kan tette filtrene, lage skade mm.) eller farge tøy.
BH’er med spiler må vaskes i vaskepose.
Etter bruk skal du rengjøre vaskemaskin og tømme lofiltre på tørketrommelen, i tillegg til å rydde etter deg i vaskeriet.
Maskinene trives best med flytende vaskemiddel, så bruk gjerne det.
Reduser gjerne bruken av tøymykner og skyllemiddel for bedre miljø og helse.

SmartLaundry – et nytt system for reservasjon og betaling

SmartLaundry er navnet på det nye systemet for reservering og betaling og det har mange fordeler både for deg som beboer og for borettslaget.

Det er i hovedsak tre ting som er nytt med den nye løsning for deg som beboer:
1) Påfylling av vaskeripenger hele døgnet
2) Reserver vasketid hjemmefra eller i vaskeriet
3) Brikke erstatter vaskekort

Nå blir det enklere å betale for vask og fylle på vaskeripenger. Påfylling av vaskeripenger kan gjøres hele døgnet på internett ved bruk av bankkort eller du kan få hjelp av styret i besøkstiden på mandager.

En annen nyhet er at du også kan reservere vasketid hjemmefra via din smarttelefon eller PC, eventuelt direkte på den nye automaten i vaskeriet. I bookingløsningen ser du når vaskemaskiner og tørketromler er ledig og du reserverer det tidspunktet som er best for deg. Du kan velge om du ønsker å reservere en eller to vaskemaskiner, samt tørketrommel.

I forbindelse med omlegging til nytt system vil de gamle vaskekortene som vi benytter i dag heretter erstattes av en liten brikke som du for eksempel kan henge på nøkkelknippet ditt. Vi har opplevd en del feil på de gamle vaskekortene, men de nye brikkene skal tåle røff behandling og være mindre utsatt for skader. Dersom flere i familien benytter vaskeriet så kan du enkelt bestille flere brikker som igjen er koblet til samme konto. Mister du en brikke så kan denne sperres mot misbruk og vaskeripengene du tidligere har fylt på blir dermed ikke borte. Ny brikke vil kobles til kontoen din slik at du kan fortsette å bruke av vaskeripengene dine. Styret og driftsleder Daniel bistår med sperring og registrering av ny brikke.

Hvordan får jeg laget vaskekonto?

Du registrerer deg som bruker av det nye systemet på denne nettsiden: http://www.smartlaundry.no

Ved registrering av ny bruker vil du få spørsmål om å fylle inn en vaskerikode og der skal du skrive inn EBRL3 (Enerhaugt 3), EBRL5 (Enerhauggt 5), EBRL7 (Enerhauggt 7) eller EBRL34 (Smedgt 34). På siste steget i registreringen der du fyller inn personlige opplysninger (navn, adresse osv.) finnes det et eget felt som heter «KORTKODE». Dette feltet kan du hoppe over.

Bruksanvisning for registrering av brukerkonto til vaskeri – trykk her

Fyll på vaskerikonto med ditt betalingskort

Inne på din personlige profil på Smartlaundry.no får du mulighet til å fylle på penger på din vaskekonto. Her kan du overføre penger med de vanligste betalingskortene som er tilgjengelig i Norge (Visa, Mastercard, Bankaxept).

Vi gjør oppmerksom på at betalingsløsningen krever sikker identifisering ved bruk av bank-ID eller bank-ID mobil.

Fakturaløsning fra OBOS og Vipps

De som ikke har anledning til å benytte betalingskort kan få tilsendt faktura fra OBOS på vegne av borettslaget. Vi gjør oppmerksom på at valg av faktura for betaling av vaskerikort og/eller vaskeripenger medfører et gebyr etter OBOS sine satser (p.t. kr 94,- per faktura). Vi oppfordrer beboere som benytter faktura om å sette inn et større beløp av gangen da dette krever mye manuell håndtering av både OBOS og borettslaget, samt at gebyret belastes uansett beløpsstørrelse. Kjøp av vaskepenger ved bruk av faktura gjøres etter avtale med styret, eller ved å sende en forespørsel per e-post. Husk å få med navn, adresse, leilighetsnummer og ønsket beløp til styret@ebrl.no

Har du tilgang til Vipps-appen på din smarttelefon? Styret har en løsning for Vipps-betaling i samarbeid med OBOS.

Ønsker du å overføre penger med Vipps? Da kan du benytte ett av disse alternativene:

Vippsoverføring kr 250,- til vaskekonto

Vippsoverføring kr 500,- til vaskekonto

Etter innbetaling via Vipps så kan du sende oss en e-post til styret@ebrl.no så går det raskere med innbetaling til din vaskekonto da dette er en manuell operasjon.

Borettslaget har dessverre ikke mulighet til å ta i mot kontant betaling.

Hvordan får jeg tildelt brikke?

Styret er behjelpelig med å registrere beboere i systemet, deler ut brikker, fyller på vaskepenger og gir enkel veiledning i besøkstiden på mandager fra kl 17:00 – 18:00 eller etter avtale: styret@ebrl.no. Driftsleder Daniel kan også hjelpe til mandag til fredag innenfor åpningstiden til vaktmesterkontoret.

Hva koster brikken og hva er kostnaden for å benytte vaskeriet?

Ny brikke koster kr 150,- per stk og prisene på bruk av maskinene følger av dagens prisliste – kr 15,- per vask og kr 15,- per 60 minutter tørking. Ved innlevering av gammelt vaskerikort vil du motta en gratis brikke av borettslaget. Gjenstående beløp på gammelt vaskerikort kan overføres til den nye brukerkontoen. Borettslaget vil kunne overføre gjenstående beløp og erstatte gamle vaskerikort fra nå og frem til utgangen av 2019.
Dersom du ikke har vaskerikort fra før eller ønsker flere brikker slik at andre i familien kan benytte samme konto så kan dette kjøpes for kr 150,- per stk. Den nye løsningen tillater flere brikker registrert på samme brukerkonto.

Reservasjon av vasketid

Du reserverer tid for vasking på automaten i vaskeriet eller på din personlige profil på www.smartlaundry.no (innlogging med eget brukernavn og passord).

Ved reservasjon av vasketid blir du trukket halve beløpet i depositum (kr 7,-). Dette beløpet får du ikke tilbake dersom du lar være å benytte deg av din forhåndsreserverte vaskeperiode med mindre du kansellerer den på forhånd. Kansellering må skje senest en time før planlagt periode.

Kan jeg vaske uten å reservere tid på forhånd?

Ja, så lenge det er ledig kapasitet i vaskeriet vil du få mulighet til å vaske uten å ha reservert i forveien. Du velger «Vask» eller «Tørk» på displayet i vaskeriet. Dersom maskinen er reservert av andre eller allerede er tatt i bruk vil den gi beskjed om at den er opptatt. Du blir kun trukket penger fra vaskekonto dersom maskinen er ledig og du har bekreftet bruk av valgt maskin på displayet i vaskeriet.

Jeg har ikke smart-telefon eller tilgang til PC. Hvordan kan jeg benytte vaskeriet?

Styret vil være behjelpelig med å registrere beboere i systemet, samt påfylling av vaskepenger og veiledning i besøkstiden på mandager fra kl 17:00 – 18:00 eller etter avtale. Driftsleder Daniel vil også kunne bistå beboere med veiledning og registrering på dagtid etter avtale.

Avtalen med Matleveranser i Enerhauggt 1 er avsluttet

Nå som det nye systemet er i bruk vil det ikke lengre være mulig å fylle på vaskepenger hos Matleveranser i Enerhauggata 1. Påfylling av vaskeripenger gjør du heretter selv via profilen din på Smartlaundry.no eller hos styret i besøkstiden på mandager.

Se for øvrig egen brukerveiledning for registrering av profil/brukerkonto og manual for bruk av vaskeriet – trykk her.

Vi svarer på spørsmål og tar imot tilbakemeldinger om SmartLaundry på e-post: styret@ebrl.no

Bli varslet om nye innlegg. Vi sender ut en e-post hver mandag. Det er gratis og du kan melde deg av når som helst.