Forsinket fremdrift garasjeprosjekt

Skrevet av Rune Berge - 3 juni 2022 - 15:06  -  Sist oppdatert 3 juni 2022 - 16:11

Arbeidene med rehabilitering av garasjer og takhager har nå pågått siden november i fjor og det går stadig fremover, men ikke helt i henhold til den første planen vi gikk ut med tidlig i fjor høst. Fordi det er krevende med større rehabilitering av eldre bygg, så vil det dukke opp ukjente forhold og problemstillinger underveis. Slike utfordringer vil medføre endringer i prosjektets fremdrift og derfor vil styret løpende informere beboerne etter hvert som vi får ny informasjon.

Status per juni 2022 er at garasjene i E1 fortsatt ikke er helt ferdigstilt, men nå gjenstår kun den aller siste innspurten. Det som har komplisert fremdriften er først og fremst krevende arbeider med rehabilitering av betongkonstruksjonene og noen utfordringer på grunn av nødvendig utbedring av ventilasjonen som heldigvis er løst. I tillegg opplever vi produksjonsproblemer og ekstra lang leveringstid knyttet til bestilling av nye garasjeporter, dører og ladeanlegg til elbiler. Dette er knyttet til situasjonen i verdensmarkedet, blant annet som følge av pandemien og krigen i Ukraina. Vi håper å kunne åpne den nyoppussede E1-garasjen i slutten av august, men vi tar allikevel forbehold om endringer.

Arbeidene med garasjekjelleren i E7 er godt i gang, men også her har det oppstått komplikasjoner med rehabilitering av bærekonstruksjon og betong. Arbeidene går stadig fremover, men vi kan måtte påregne noen flere forsinkelser før vi er i mål ut på høsten.

Vi kommer ikke til å starte med rehabilitering av S34-garasjen før vi er helt i mål med E1-garasjen.

Hage og uteområder

Hagen mellom E5 og E7 er i ferd med å bli reetablert, men området vil være avsperret i påvente av at jordmassene får satt seg og at gresset får grodd seg til. Vi håper å kunne åpne hagen i løpet av sensommeren slik at beboerne igjen kan benytte grillområdet med sittebenker og lekeapparater. Gresset vil nok trenge hele denne sesongen til å få satt seg ordentlig.

Uteområdene og bakgården i S32/34 vil være delvis avsperret og fortsatt være en byggeplass ut over sommeren. Det skyldes blant annet lang og komplisert byggesaksbehandling hos Oslo Kommune i forbindelse med utbedring av støttemur mot Villa Enerhaugen og oppgradering av sluk og membran i takhagen. Nå som vi har fått igangsettelsestillatelse til å etablere ny støttemur, vil arbeidene i bakgården til S32/34 fortsette i ukene som kommer med økt styrke.

Informasjon om videre fremdrift

Planen kan endre seg underveis og vi vil informere om den videre fremdriften etter hvert som prosjektet skrider fremover. En spesiell utfordring gitt inflasjonen og utfordringene byggebransjen står overfor akkurat nå, er å holde kostnadene innenfor den vedtatte rammen og unngå store forsinkelser. Styret jobber derfor aktivt med å finne gode løsninger for å ivareta både økonomien og sørge for nødvendig fremdrift i prosjektet.

Vi beklager så mye de forsinkelsene som oppstår og ulempene dette medfører for våre beboere. I tillegg ønsker vi å rette en spesielt stor takk til beboerne i E1 som har levd med tidvis mye byggestøy i en lengre periode – hold ut, snart er vi i mål.

Bli varslet om nye innlegg. Vi sender ut en e-post hver mandag. Det er gratis og du kan melde deg av når som helst.