Pakkebokser i Smedgata 32

Skrevet av Rune Berge - 19 januar 2021 - 16:05  -  Sist oppdatert 25 januar 2021 - 22:28

Borettslaget har inngått en avtale med Posten Bring om leveranse av pakker i en boks som står i bakgården til Smedgata 32/34, ved siden av papircontainerne. Avtalen gjør at du kan velge å få varer som bestilles på nett levert til Pakkeboksen. Enn så lenge er det kun Posten Bring som benytter seg av løsningen, men de ser på mulighetene for at også andre fraktleverandører og/eller samarbeidspartnere kan benytte løsningen i fremtiden.

Hva betyr det for deg, og hvordan fungerer det?

Neste gang du bestiller varer fra en leverandør som tilbyr hjemlevering kan du velge å få levert varene til den nye pakkeboksen, «Pakkeboks Enerhaugen». Dette fordrer at leverandøren har en avtale med Posten Bring. Pakken blir da levert i en av boksene i bakgården og kan åpnes ved hjelp av en app på telefonen din. Det betyr at du kan hente varene døgnet rundt og når det passer best for deg.

Les mer om Pakkeboks og last ned appen Pakkeboks på Postens sider: https://www.posten.no/motta/hente-selv/pakkeboks

Hva innebærer det for borettslaget?

Løsningen koster ingenting for borettslaget, men vi låner til gjengjeld bort en del av arealet i bakgården vår til formålet. Avtalen borettslaget har inngått med Posten er frem til 2026, men den åpner også opp for en kortere oppsigelsesperiode dersom vi ønsker å avslutte samarbeidet før den tid. Posten tar seg av det praktiske, som installasjon, vedlikehold og eventuelle reparasjoner. Pakkeboksen trenger ikke strøm- eller nettilgang og har batteridrift som håndterer den tekniske løsningen. Vi har mulighet for å flytte boksene til en ny plassering i samarbeid med Posten, men nå vil vi først teste ut dagens plassering for å samles litt erfaringer før vi eventuelt gjør noen justeringer. Vi håper tilbudet blir populært blant beboerne våre og er villig til å gjøre endringer ved behov.

Bli varslet om nye innlegg. Vi sender ut en e-post hver mandag. Det er gratis og du kan melde deg av når som helst.