Lang omvei for å hente postpakker i høst

Skrevet av Rune Berge - 15 august 2019 - 15:57  -  Sist oppdatert 16 august 2019 - 13:21

I forbindelse med at Coop Mega på Tøyen legges ned 1. desember 2019 så er det besluttet nedstengning av Post i butikk-avdelingen allerede 1. september i år. I følge et skriv fra Posten så vil det medføre at kundene tilhørende postnummer 0651 (altså oss på Enerhaugen) heretter blir nødt til å hente pakker på Post i Butikk på Rema 100 Hovin. Dette er et utleveringsted som er langt unna Enerhaugen og vi har derfor tatt kontakt med ansvarlig hos Posten for vårt område for å få en nærmere forklaring.

Ansvarlig hos Posten Norge for vårt område, kan overfor borettslaget bekrefte at det dessverre blir slik på grunn av kapasitetshensyn. Postutleveringen på Coop Mega Tøyen er blant de største i landet og det er ikke mulig per i dag å fordele om all posten til en av de andre butikkene i nærheten. Derfor har blant annet vårt postnummer blitt midlertidig henvist til en avdeling på Hovin som vil ta unna våre pakker inntil Rema 1000 åpner sin butikk i januar 2020.

Posten ser at situasjonen ikke er optimal med tanke på avstanden fra Tøyen til Hovin i Oslo og de vil se på muligheter for å finne bedre løsninger.  Posten tilbyr «fritt valg av postkontor» og alle som netthandler kan bestille utleveringssted i nærheten av der de bor. Et aktuelt utleveringssted i nærheten av Enerhaugen Borettslag er Coop Extra Borggata, Postkontoret på Grønland og Coop Prix på Kampen.

Posten vil komme tilbake med mer informasjon dersom det lar seg gjøre å finne et bedre alternativ og beklager ulempene dette medfører for kundene på Tøyen i en begrenset periode.

Bli varslet om nye innlegg. Vi sender ut en e-post hver mandag. Det er gratis og du kan melde deg av når som helst.