Rens av ventilasjonskanaler pågår

Skrevet av Rune Berge - 25 januar 2021 - 17:19  -  Sist oppdatert 25 januar 2021 - 22:41

Oppdatering 25. januar 2021
Borettslaget er godt i gang med å rense alle ventilasjonskanalene i blokkene fordi stikkprøver viser at kanalene våre er svært tette og det er mange år siden sist dette ble utført. Etter en grundig vurdering har borettslaget inngått avtale med Din Ventilasjon AS som vil rense og kontrollere alle avtrekkskanalene i borettslaget. Det innebærer at de må ha tilgang til samtlige leiligheter for å komme til avtrekksluker på bad og kjøkken.

Vi er klar over at enkelte av våre beboere er i risikogrupper som må være ekstra forsiktig med hensyn til korona. Vi har derfor tatt alle mulige forhåndsregler for å sikre at vi gjennomfører dette i henhold til både krav og anbefalinger fra folkehelsemyndighetene.

Hva gjør vi for å sikre at dette er trygt for både beboere og de ansatte?

  • Servicetekniker som kommer på besøk for å gjennomføre rens av kanalene vil i forkant av hvert eneste oppdrag ta på seg en ny, ren heldekkende drakt, engangshansker og ha på seg maske med ekstra filter. Beskyttelsesdrakt, maske og hansker vil alltid bli byttet til rent utstyr før teknikere går på besøk til en ny beboer.
  • Alle overflater/berøringspunkter vil bli rengjort med desinfeksjonsmiddel før servicetekniker forlater leiligheten.
  • Servicepersonalet vil gjøre alt for å beskytte både beboere og seg selv for å unngå potensiell smitte. Tiltakene som settes inn for å sikre god hygiene og smittevern er strengere enn kravene fra helsemyndighetene.
  • Det kommer en person på besøk per leilighet og vedkommende benytter i snitt 20 minutter på å fullføre jobben.
  • Alle kontaktflater vil bli rengjort av servicetekniker før vedkommende forlater leiligheten.
  • Vi forventer at beboere holder minimum to meter avstand til tekniker eller forlater leiligheten mens jobben utføres dersom det ikke er mulig å holde nødvendig avstand.
  • Driftsleder Daniel tar imot nøkler for beboere som ikke selv ønsker eller har anledning til å være hjemme mens arbeidet utføres i leiligheten.
  • Serviceteknikerne som jobber hos oss er friske, har ikke vært i utlandet den siste tiden (heller ikke i jul/romjul) og har gjennomført nødvendig testing. Dersom medarbeidere opplever å bli utsatt for smitte eller har symptomer på covid19 blir de umiddelbart satt i karantene.

Årsaken til at vi renser kanalene våre er for å sikre beboerne bedre innemiljø og luft, forebygge brann og sørge for god luftsirkulasjon. Jobben utføres av svært kompetent og serviceinnstilt personal på en trygg måte for beboerne.

Ønsker du ikke besøk av servicetekniker på grunn av koronasituasjonen?

Selv om borettslaget har tatt alle mulige forbehold for å sikre at det skal være trygt å få besøk så må vi respektere at enkelte beboere allikevel velger å si nei til besøk. Vi ser på muligheten for en oppsamlingsrunde senere til våren for de som ikke har anledning til å slippe inn teknikerne i denne runden.

Allikevel håper vi at flest mulig tar godt i mot serviceteknikerne som kommer slik at vi blir ferdig med prosjektet og får renset kanalene våre. Vi håper du møter de med høflighet og respekt. Takk for at du bidrar til å gjøre Enerhaugen til et flott borettslag.

Bli varslet om nye innlegg. Vi sender ut en e-post hver mandag. Det er gratis og du kan melde deg av når som helst.