Har du sett forbedringene utendørs i sommer?

Skrevet av Rune Berge - 18 juli 2019 - 22:00  -  Sist oppdatert 18 juli 2019 - 22:07

Borettslaget er heldige som har flinke vaktmestere og ikke minst frivillige som også står på om sommeren for at vi som bor her skal ha det fint rundt oss. Vi ønsker å vise frem noen mindre og litt større prosjekter som gjør at det blir triveligere omgivelser for oss på haugen.

På sommeren prioriterer vaktmesterne utendørsprosjekter som blant annet maling, plenklipping, beplantning og luking av ugress. Her er noen av oppgavene de har jobbet med utendørs de siste ukene til glede for små og store.

Dette «luftetårnet» ved plenen langs veggen til Enerhauggata 7 var preget av slitasje, skader og gamle malingsrester. Det ble veldig fint etter at vaktmester Dan Terje reparerte skadene og la på noen nye strøk maling:

Nye planter langs muren

I tett samarbeid med Lise Barthel, vår flittige gartner og mangeårige Enerhaugenbeboer, har vaktmester Daniel jobbet med å grave opp gammel vegetasjon og planter langs muren på plenen mellom Enerhauggata 5 og 7.

De gamle plantene som hadde en viss verdi har blitt tatt vare på av blomster-Lise og flyttet til et nytt bedd. Planterestene og ugress langs muren ble gravd opp og nye busker har nå kommet på plass.

Bort med ugresset

Vaktmester Daniel har den siste tiden jobbet med å forskjønne inngangspartiet langs Enerhauggata 7 og utenfor det gamle vaktmesterkontoret. Ugress har blitt luket bort, fiberduk og selvvanningssystem kommer på plass sammen med et tykt lag med bark. Dette vil begrense ugresset i fremtiden og beskytte plantene som vi ønsker skal vokse her. I tillegg plantes «Arkitektens trøst» langs veggen utenfor E7 som vil slynge seg oppover veggen og nye Rododendron-busker blir satt i jorden utenfor de store panoramavinduene ved det gamle vaktmesterkontoret.

Flere utendørsprosjekter de neste ukene

Vi er heldige som har mange gode krefter på Enerhaugen som hjelper til med å skape hyggelige uteområder. I tillegg til vaktmesterne og gartner-Lise vil vi også berømme Eivind Åse som styrer parsellene og blomstene langs Smedgata 34/32 og den nystiftede blomsterenggruppa som skal skape gode vekstmuligheter for blomster, bier og humler i borettslaget de neste årene.

De neste prosjektene som står for tur i sommer er blant annet rehabilitering av bord og benker ved grillområdene våre, omgjøring fra «sandkasse» til blomsterbed ved fellesområdet utenfor S34/32, luking og beskjæring av busker utenfor garasjen ved Enerhauggata 1 og maling langs mur og fasader.

Har du et tips om prosjekter som borettslaget og vaktmesterne bør ta tak i utendørs i sommer? Send en e-post til styret@ebrl.no.

Bli varslet om nye innlegg. Vi sender ut en e-post hver mandag. Det er gratis og du kan melde deg av når som helst.