Siste dør i karm og litt mer

Skrevet av Rune Berge - 30 august 2016 - 23:56  -  Sist oppdatert 30 august 2016 - 23:58

Sommerferien er over, og styret har hatt møte igjen. Vi har blant annet diskutert tilstandsrapport, Airbnb og dører. Har du fått ny dør, les denne saken.

Nye dører – endelig er alle dørene på plass
Dørprosjektet har langt fra vært problemfritt. Det skyldes i hovedsak leveranseproblemer fra fabrikken. Det har også vært noen andre problemer underveis.

På tross av det, er endelig siste dør satt inn i karmen sin, og prosjektet er i hovedsak ferdig. Styret driver fortsatt oppfølging mot leverandøren. Hvis du har noen problemer med døren din, eller det har oppstått skade under installasjonen, ta kontakt med styret så raskt du kan.

Det har dessverre oppstått en misforståelse i leveransen av dørene, og det har ført til at det ikke går an å etterinstallere sikkerhetslås på dørene. Hvis du lager hull i døren for å sette inn sikkerhetslås, bryter du branncellen i døren, og da er den ikke lenger i tråd med kravene til brannsikkerhet.

Låsen som ble levert med døren er forsikringsgodkjent. Men hvis du ønsker alternativer til sikkerhetslås er det for eksempel låselenke eller å kontakte låsesmed for å oppgradere den vanlige låsen ytterligere.

Tilstandsrapport for borettslaget
Styret har avholdt en anbudsrunde for tilstandsrapporten generalforsamlingen vedtok at borettslaget skal få. Vi har nå bestemt oss for hvilken leverandør vi ønsker, og har kontaktet leverandøren for å inngå en avtale. Når avtalen er inngått, får du mer informasjon om hvem leverandøren er, når prosjektet setter i gang, og hvordan du vil oppleve prosjektet i bomiljøet.

Airbnb
Delingsøkonomi er et buzzword for tiden, og enkelte beboere opplever som en konsekvens at de stadig deler gang med nye mennesker. Det synes ikke nødvendigvis styret er greit.

All bruksoverlatelse (fremleie) skal godkjennes av styret. Hvis du tenker på å leie ut leiligheten din via Airbnb betyr det at:
– Så lenge du selv er til stede i leiligheten din, kan du ha andre mennesker boende der samtidig med deg uten godkjenning fra styret. Det gjelder også Airbnb.
– Hvis du skal leie ut leiligheten din uten at du selv er hjemme, er det bruksoverlatelse, og det må du søke styret om å få lov til å gjøre før du leier ut. Det gjelder også kortvarige leieforhold som Airbnb.

Bli varslet om nye innlegg. Vi sender ut en e-post hver mandag. Det er gratis og du kan melde deg av når som helst.