Sykkelaksjon i borettslaget

Skrevet av Rune Berge - 25 august 2022 - 14:04  -  Sist oppdatert 28 august 2022 - 21:09

Vi har den siste tiden fått mange henvendelser fra beboere som melder om dårlig kapasitet i sykkelrommene i blokkene våre. Erfaringsvis vet vi at det står mange forlatte sykler fra tidligere beboere og med jevne mellomrom blir det derfor gjennomført en opprydning. Sist gang dette ble gjennomført var i 2018.

Vaktmester vil derfor gjennomføre en opprydningaksjon i borettslaget sine sykkelboder og på utendørsparkeringsplassene våre. Hensikten med sykkelaksjonen er å fjerne forlatte sykler som tar opp unødvendig plass og på den måten gjøre det mer attraktivt å være syklist på Enerhaugen.

Tre ukers frist

Alle syklene blir merket med et eget bånd som må fjernes innen en frist på tre uker. Syklene som fortsatt har bånd på seg etter denne perioden vil bli ansett som «eierløse» og fjernet av vaktmesterne for mellomlagring i borettslaget i inntil 2 måneder. Dersom ingen eiere melder seg i løpet av denne perioden har styret vedtatt at syklene vil bli overlevert til Oslo Kollega, som vi også har samarbeidet med flere ganger tidligere.

Alle syklene blir merket innen kort tid og senest innen 1. september. Syklene som fortsatt har et bånd på seg vil bli fjernet fra og med fredag 23. september (vi klipper låsene om nødvendig). Vaktmesterne mellomlagrer deretter syklene i et lukket område i borettslaget før vi overleverer syklene til Oslo Kollega.

Oslo Kollega er en arbeids- og inkluderingsbedrift med over 50 års fartstid på sitt felt. De jobber på oppdrag fra NAV og hovedsaklig Oslo Kommune. Oslo Kollega har som mål å bidra til å få folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet av ulike grunner ut i fast jobb i ordinære virksomheter. De har eget sykkelverksted som vedlikeholder og reparerer sykler og selger de videre til befolkningen til gunstige priser. På den måten bidrar de til å inkludere flere i arbeidslivet, få flere ut i fast jobb, stimulere til økt gjenbruk og et grønnere miljø.

Bli varslet om nye innlegg. Vi sender ut en e-post hver mandag. Det er gratis og du kan melde deg av når som helst.